THAI Airways' historie

Umiddelbart efter 2. verdenskrig udviklede luftfarten sig i Asien med stor hast, og i Thailand blev tre mindre luftfartsselskaber etableret i 1947/48. For at stimulere udviklingen, købte den thailandske regering de tre selskaber i 1951 og samlede dem under navnet Thai Airways Co. Ltd.(TAC). Det var dog ikke så nemt som først antaget at drive et internationalt luftfartsselskab. Man manglede erfaring, trænet personale, udstyr og kapital. I erkendelse heraf, indledte Thai Airways Co. Ltd. i 1959 et tæt samarbejde med SAS, som udmøntede sig i ejerforholdet 70% thailandsk og 30% skandinavisk.

Dette blev starten på Thai Airways International og grundlaget for et af Asiens hurtigst voksende og mest succesrige luftfartsselskaber. Efter 15 års samarbejde med SAS, overtog Thai Airways International i 1977 den fulde ledelse og drift.

Thai Airways International var det første luftfartsselskab i Asien, som anskaffede jetfly, og i 1960  - Thai Airways´ officielle fødselsår - var der allerede 9 destinationer i Asien på THAI's rutenet. I 1971 etablerede Thai Airways International, som det første asiatiske luftfartsselskab, en rute mellem Bangkok og Sydney, og i løbet af de følgende par år blev København, Frankfurt og London tilføjet, med København som den første europæiske destination på rutenettet i 1972. I årene derefter gik det rigtigt stærkt, og i dag flyver THAI til over 70 destinationer i 35 lande. Inden for Asien flyver THAI til flere lande end noget andet luftfartsselskab.

THAI's Royal Orchid Holidays ferierejseprogram blev introduceret i 1978 og i 1993 blev THAI's bonusprogram Royal Orchid Plus lanceret.

THAI er i dag en global virksomhed med et veludviklet samarbejde med partnerne i Star Alliance gruppen.

En privatisering begyndte i 1998, og i dag ejes 93% af THAI af den thailandske stat, mens 7% ejes af offentligheden via børsnoterede aktier. Der er planer om en større grad af privatisering i fremtiden.

THAI tilstræber at yde den bedst mulige service til lands og i luften, samt at tilbyde de bedste faciliteter ombord ved en kontinuerlig opgradering af flyflåden.

THAI er i adskillige sammenhænge blevet placeret i toppen af verdensranglisten af luftfartsselskaber, og har hele seks gange modtaget Danish Travel Award, og dermed kåret som bedste interkontinentale luftfartsselskab. Dette er sket ved afstemninger blandt rejsebureauer og flyrejsende.
Travelmarket Interactive