Nyttige tips

Nyttige Tips
På Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk finder man nyttig information om danske ambassader og konsulater, og om hvordan man kan få hjælp før og under rejsen. Der findes også adresser og telefonnumre samt anbefalinger af forskellige destinationer med links til andre nyttige websites. En vigtig hjælp før afrejsen. Desuden findes diverse rejsevejledninger. 

Vaccinationer
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside www.sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Transferservice

I Bangkok lufthavn er der forskellige muligheder for transferservice fra lufthavnen til diverse destinationer/hoteller i city.

Ikke-autoriserede taxa'er og sightseeing repræsentanter kan finde på at opsøge passagererne i lufthavnen for at tilbyde sine tjenester. Hvis en passager føler sig usikker ved sådanne henvendelser, bør der rettes henvendelse til en af de mange THAI repræsentanter, som findes i lufthavnen, eller til en af vore skranker i ankomsthallen. Alle lufthavne i Thailand tilbyder gratis bagagevogne.
 
Tax free og Toldregler
Tax free køb for rejsende til Thailand er max. 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter vin/hedvin. Smugling af narkotika, våben og pornografiske billeder er strengt forbudt og kan få alvorlige følger. Tag aldrig imod pakker eller tasker, hvis indhold ikke kendes, når der passeres en grænse. Bemærk, at det er passagerens ansvar at sikre, at gældende toldregler overholdes. For yderligere oplysninger kan henvises til Københavns Lufthavns hjemmeside: www.cph.dk og Thailand Customs Department ved at klikke her.

Lokaltid i Bangkok
Lokaltid i Bangkok er GMT +7, dvs. henholdsvis 5 eller 6 timer foran os i Danmark (dansk sommertid/dansk vintertid). 

Almindelige åbningstider
- Offentlige kontorer: 08.30 - 12.00 og 13.00 - 16.00. Mandag til fredag (undtagen helligdage.)
- Almindelige kontortider: kl. 08.30 til 17.00. Mandag til fredag (dog undtagen helligdage).
- Banker: kl. 08.30-15.30. Mandag – fredag (dog undtagen helligdage).
- Forretninger: Kl. 9.00-21.00. Mange forretninger har åbent alle ugens dage.
- Gadebutikker: Kl. 11.00-24.00 Mange gadebutikker har åbent alle ugens dage. 

Beklædning
Det anbefales at medbringe løse bomuldsklæder samt en trøje under regntiden, idet aftenerne kan være kølige, især i de bjergrige områder eller i nationalparkerne. Skjorte og slips kræves på visse restauranter og natklubber. Ved besøg i templer og paladser kræves det, at man respekterer helligdommen og klæder sig derefter. (f.eks. med sjal over skulderen og evt. en sarong om benene)

Elektrisk system
Det elektriske system er 220 volt AC. Der benyttes anderledes typer kontakter end i Danmark, og det anbefales derfor at medbringe en adapter.
Travelmarket Interactive